nieuws

Facultatieve
Sponsors

Digital Life Legacy: Dé expert in digitale nazorg na overlijden

18 juli 2022


Digital Life Legacy is het kennis- en expertisecentrum voor digitale nalatenschap. We geven presentaties door het hele land en helpen nabestaanden, uitvaart- en (na)zorgprofessionals met het veiligstellen van dierbare data.

Iedereen heeft digitale bezittingen. Mensen bellen, betalen, mailen en leven via hun digitale apparaten. Maar wat als iemand plotseling overlijdt? Hoe kunnen nabestaanden bij belangrijke bestanden met emotionele of zelfs financiële waarde, als zij geen wachtwoord of code hebben?


Digital Life Legacy maakt gegevens beschikbaar die op apparatuur en in accounts van een overledene staan. Wij stellen gegevens veilig en geven rechtmatige erfgenamen op juridisch correcte wijze toegang wanneer wachtwoorden of toestelcodes onbekend zijn.

Wij maken dierbare herinneringen weer toegankelijk voor iedereen
- Toegankelijk maken telefoon & tablet
- Toegankelijk maken computer & laptop
- Herstellen gegevensdrager, zoals USB’s en harde schijven
- Presentaties: Alles over Digitaal Nalatenschap

Denk nu na over wat er straks met jouw digitale leven gebeurt
Rondom een overlijden moeten veel zaken worden geregeld. Nabestaanden merken vaak op dat moment dat ze van alles moeten regelen rondom de digitale erfenis en bezittingen. De digitale nalatenschap kan zelfs invloed hebben op het al dan niet aanvaarden van de erfenis. De Tweede Kamer erkent dat het van belang is dat mensen nu alvast nadenken over hun digitale nalatenschap.

Digital Life Legacy creëert bewustwording over de digitale nalatenschap. Wij geven landelijk presentaties en gastlessen over online erfenissen, digitale nalatenschappen en dierbare data. Ook adviseren wij notariskantoren, uitvaart- en (na)zorgprofessionals over hoe zij nabestaanden kunnen ondersteunen ten aanzien van deze belangrijke onderwerpen. Benieuwd naar onze mogelijkheden?

Samenwerkingen

Digital Life Legacy werkt samen met data-experts en past forensische onderzoeksmethodes toe om dierbare data veilig te stellen. Deze werkprocessen zijn conform de geldende privacyregels en ISO-gecertificeerd. Onze medewerkers zijn winnaar van de International Funeral Award, bekend van radio, tv en diverse (vak)bladen. Ook adviseren wij de Tweede Kamer over digitale nalatenschap, in relatie tot aankomende wetgeving.

Contact

Bezoek- en postadres:
Elzenkade 1
3992AD Houten

E-mai: info@digitallifelegacy.nl
Web : https://digitallifelegacy.nl
Telefoon: +31 85 049 69 29

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >