nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zojuist verschenen De Begraafplaats augustus 2021

9 augustus 2021

Van Kaal naar Groen

Amsterdam, 7 augustus 2021

Zojuist verschenen
De Begraafplaats, augustus 2021

Van Kaal naar Groen

Hoog tijd dat al die zwarte, stenige en zanderige RK-kerkhoven vergroenen. Ada Wille beschrijft hoe je dat eenvoudig kunt doen, zonder dat het al te veel kost. Onder andere door anders naar de begraafplaats te kijken: zie onkruid als wilde flora. Belangrijk: informeer je achterban.

Paddenstoelen

Mycologen houden van begraafplaatsen want ze behoren tot de meest waardevolle biotopen van ons land. Daar kun je bij het beheer van de begraafplaats rekening mee houden en heel ingewikkeld is dat niet. Je moet vooral veel níet doen.

Taakgestraften

Mensen met een werkstraf inzetten op de begraafplaats. Enkele beheerders vertellen hun grotendeels positieve ervaringen hiermee. ‘Iedereen verdiend een tweede kans.’ De reclassering zoekt nog werkplakken.

De begraafplaats van de toekomst

Eind vorig jaar verscheen het LOB-rapport De begraafplaats van de toekomst. Hoe lezen begraafplaatsen dit rapport en naar welke toekomst werken ze toe? De Begraafplaats ging in het Limburgse Treebeek op bezoek bij begraafplaats ‘Samenwerking’ en sprak met de voorzitter, Sjaak den Hollander.

Een prettig gesprek

De Nieuwe Ooster in Amsterdam heeft een nieuwe directeur. Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat de juiste man gevonden is. Peter van der Linde (1966) noemt zichzelf ‘een positief ingesteld mens en samenwerkingsgericht’. En hij is van plan tot aan zijn pensioen te blijven. ‘De mensen hier zijn echt toe aan rust en continuïteit en hebben behoefte aan iemand die zich voor langere tijd committeert aan De Nieuwe Ooster.

‘Het groen is echt mijn ding’

André Kruijmer (1955) is nog even werkzaam op Begraafplaats Moscowa in Arnhem: half september neemt de gedreven en enthousiaste locatiemanager na 18 jaar afscheid. Er is veel veranderd in de periode dat hij hier werkte. Wat was zijn bijdrage en hoe kijkt hij hierop terug? Wat waren de drijfveren van waaruit hij zijn werk deed? ‘Tot de laatste werkdag blijf ik met nieuwe ideeën komen.’

Begraafplaatsen: bij uitstek instagrammable

De smartphone van nu is de schoffel van vroeger: een onmisbaar bezit voor de begraafplaatsmedewerker. Tenminste: als je aan je (potentiële) bezoekers en klanten wilt laten zien dat je ook online bestaat. Welke waarde heeft Instagram voor begraafplaatsbeheerders? En, voor het geval die beheerder nog geen account heeft, wat zijn handige tips voor de startende Instagrammer?

Bestellen

Een los nummer kost €10 en is te bestellen via lob@begraaafplaats.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >