nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dineren met de dood

Wat zou jouw laatste avondmaal zijn?

19 juni 2019


Dit weekend openen na sluitingstijd de deuren van Museum Tot Zover voor een uniek theatraal diner: The Last Supper. Gasten nemen zelf een gerecht mee dat zij als laatste avondmaal zouden willen hebben, en dineren in het donker in het museum – tussen de doodskisten. Per avond zijn er slechts twaalf plaatsen beschikbaar.

Als we nog maar één dag te leven hebben, wat zijn de mooie herinneringen die we willen delen? Aan een tafel vol vreemden? The Last Supper is een theatraal diner ontwikkeld door theatermaker Emma Berentsen. In klein gezelschap ontspint zich een gesprek over de rol van dood en sterfelijkheid in ons leven.

Emma Berentsen maakte een speciale editie van The Last Supper voor Museum Tot Zover, als onderdeel van het WeMakeThe.City-festival. Het is een intiem diner met maximaal twaalf gasten. De deelnemers nemen een gerecht mee dat zij als laatste maaltijd zouden willen hebben. The Last Supper wordt een avond waarin de tafelgenoten met elkaar in gesprek gaan over herinneringen, het leven, de dood en onze eigen sterfelijkheid.

The Last Supper is ontstaan na het overlijden van Berentsens moeder. Samen met haar zus kookte ze vlak voor haar moeders dood diens favoriete maaltijd: lasagne met een glaasje cider. Haar moeder genoot niet meer van het eten, maar het ritueel gaf gelegenheid om met z’n drieën haar leven een laatste keer samen te vieren. The Last Supper draait om deze viering en het delen van onze mooiste en intiemste herinneringen.The Last Supper
22 + 23 juni 2019
18:00-20:30
Plaatsen zijn te reserveren via WeMakeThe.City: https://wemakethe.city/nl/programma?q=the%20last%20supper


Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE