nieuws

Facultatieve
Sponsors

Update crematorium Etten

26 juni 2019

De Raad van State (RvS) heeft het bestemmingsplan voor het crematorium in Etten voorlopig geschorst. De RvS kreeg de indruk dat de initiatiefnemer slechts twee alternatieve locaties voor het crematorium had onderzocht.

mogelijke locatie. Verder staat in het bestemmingsplan geen beperking t.a.v. de asverstrooiing. Wel was er overleg geweest met de gemeente en de initiatiefnemer over de locatie van strooivelden. De beperking had echter vastgelegd dienen te worden.

De voltallige gemeenteraad stemde in februari voor de komst van het crematorium. Maar enkele omwonenden willen geen crematorium in hun omgeving. De RvS stelt dat er een aantal zaken zijn die nog niet goed vastgelegd zijn. De start van de bouw ligt tijdelijk stil totdat er een definitieve uitspraak is in de bodemprocedure over het crematorium.

GUV Berkenhove B.V., bij monde van Bert van Asselt, geeft aan dat het zaken zijn die uitgevoerd zijn zoals verwacht had mogen worden, alleen niet op de juiste wijze gedocumenteerd zijn in de ogen van de RvS. De bodemprocedure ziet hij echter met vertrouwen tegemoet.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel