nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hoe zou jij het willen? Als de dood dichterbij komt

21 juni 2019


Wat kun je al regelen, als je te horen hebt gekregen dat je doodgaat? Dit boek kan de jongere helpen om na te denken over zijn/haar eigen afscheid en uitvaart. Het is een ‘werkboek’ waarin naast het lezen van de praktische informatie, tips en ideeën ook geschreven en getekend kan worden.

Uit ervaring weten, Rebecca en Claudia, de schrijvers van dit wensenboek, dat de wet van de dubbele bescherming op de loer ligt in gezinnen waarin de dood verzwegen wordt. Ouders willen hun kind beschermen tegen verdriet en de naderende dood, maar jongeren beschermen hun ouders net zo goed. Zo kan de situatie ontstaan dat zowel ouders als jongeren niet over de dood praten om elkaar niet verdrietig te maken. En dat terwijl praten juist zo’n opluchting kan zijn. Dit bijzondere boek kan jongeren helpen om wél het gesprek aan te gaan. Een boek om na te denken over het eigen afscheid en de uitvaart. ‘Hoe zou jij het willen?’ kan gebruikt worden om samen met ouder(s), broers en zussen of zorgverleners in gesprek te gaan over het naderende afscheid door de dood.

“Je maakt me echt niet verdrietig door over de dood te praten, ik ben namelijk al verdrietig! Alleen als we het er niet oer hebben, dan maakt me dat wel eenzaam” - Jasper, 16 jaar-

Hoe zou jij het willen? Is een idee van Claudia Geenen. Zij ervaarde als kinderuitvaartondernemer dat ouders en jongeren het moeilijk vinden om ‘het gesprek’ aan te gaan. Samen met Rebecca Dabekaussen, rouw- en verliestherapeut, is dit wensenboekje voor en door jongeren (12 – 18 jaar) tot stand gekomen.

Het Dr. C.J. Vaillant Fonds heeft dit initiatief financieel ondersteund.

Het boekje is te bestellen via de website www.hoezoujijhetwillen.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE