nieuws

Facultatieve
Sponsors

Update: De bijzondere lijkwagen van Janny van Gentevoort

22 augustus 2007


De redactie van Uitvaart(branche).nl wordt dagelijks overspoeld met e-mails over bijzondere producten en diensten. Vaak zijn het varianten op het reeds bestaande aanbod. Ook Janny van Gentevoort vroeg aandacht voor haar bijzondere lijkwagen. Op het eerste gezicht lijkt de auto veel op een normale lijkwagen. Maar een aantal aspecten maakt deze lijkwagen wel degelijk bijzonder. Janny van Gentevoort legt het allemaal uit in een lange e-mail.

Bekijk hier het fotoboek

Ten eerste is deze auto niet verlengd. Het chassis, zowel als het uiterlijk van de auto, zijn nog helemaal standaard. Dit is bewust zo gehouden om de karakteristieke, door veel mensen als akelig ervaren, lijkauto-look te omzeilen. Hoewel de auto mèt de vlaggetjes zeer goed als rouwauto herkenbaar is, is het zonder deze vlaggetjes een zeer nette, maar verder onopvallende auto waarachter de familie zich niet bekeken hoeft te voelen. Dit wordt door veel mensen als een verademing ervaren.

Ook vindt een familie het meestal zeer storend als vlak na een thuisoverlijden een "echte" lijkauto voor de deur staat om de overledene in over te brengen. Men heeft het gevoel in alle verdriet ook nog eens midden in de belangstelling te staan. Dit wordt, in de kwetsbaarheid van het moment, vaak als pijnlijk ervaren. Een door mij veel gehoorde opmerking was vroeger dan ook:"kijk eens, de hele straat weet het al... vreselijk, hè?" Alle buren stonden dan "opvallend onopvallend" achter de gordijntjes te gluren. De discretie die onze beschaafde auto garandeert wordt op deze momenten dan ook doorgaans zeer op prijs gesteld.

Verder is de ruimte waarin de overledene wordt vervoerd vele malen warmer van uitstraling dan in de gemiddelde lijkauto. De families die voor deze auto hebben gekozen ervaren deze auto dus als een verademing. Opmerkingen als: "heerlijk, eindelijk eens een normale rouwauto" of: "Oh!..wat mooi... en helemaal niet eng...", zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.

De auto wordt, vanwege het normale uiterlijk, verder dan ook gewoon door ons gebruikt als regelauto. En als materiaalauto bij thuisverzorgingen en -opbaringen. Want voorts zijn in de auto zeer knap verborgen: een geheel complete bedkoeling, een complete kistkoeling, alle materialen voor een baarwagen (zoals een schaarwagen, een schaarrek en baarkleden in drie verschillende kleuren) en twee kist-schragen.

Verder een regelkoffer, een grote verzorgingskoffer, een make-upkoffer, een gereedschapkoffertje, dozen enveloppen en een stuk of zes prijzenboeken. Ook zijn onzichtbaar nog verwerkt: twee flightcases met lakens, luiers en reinigingsmaterialen. Alles is zodanig gesitueerd dat geen enkele familie dit ooit al opgevallen is. Zélfs niet als de kist, door de familie zelf, in en uit deze bijzondere rouwauto werd gedragen!

Uiteraard heb ik er begrip voor dat u van mening bent dat een artikel wijden aan de zoveelste rouwauto, enkel omdat ie blauw is, voor u niet erg interessant is. Maar is een gecombineerde, multifunctionele, voor iedere activiteit inzetbare, rouw- regel- overbreng- materiaalauto, die tevens zèlfs gewoon bij het afleggen van het nazorgbezoekje aan de familie gebruikt kan worden, dat óók niet?

Ik ben zelf van mening dat ons ontwerp regelrecht revolutionair is en een openbaring kan zijn voor de kleine ondernemers die niet in staat zijn zich een aparte rouw-,regel-, en materiaalauto te permitteren.

Bekijk hier het fotoboek

Voor meer informatie,
Uitvaartverzorging Janny van Gentevoort
Dillenburglaan 63
4461 TK Goes

Tel: 0113-21 6815
Gsm: 06-5 123 7979

eMail: info@JannyvanGentevoort.nl
Web: www.JannyVanGentevoort.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE