nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden uitvaartcentrum Arnhem en de Vloek van de Farao

Oude Egyptenaren komen tot leven

25 november 2004


Yarden Uitvaartcentrum Arnhem, Weg langs de begraafplaatsen 5 in Arnhem, houdt op woensdag 15 december 2004 een lezing over de oude Egyptenaren. In het uitvaartcentrum houdt egyptoloog drs. Huub Pragt, gastconservator bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, van 19.30 tot 21.15 uur een audiovisuele presentatie over de oud-Egyptische dodencultuur. De egyptoloog beschrijft onder meer de reis naar het Egyptische dodenrijk en gaat in op de ‘vloek van de farao’. Speciaal voor de lezing zijn een replica van een sarcofaag met mummie (1500 v. Chr.) uit Museum Het Louvre te Parijs en een originele kattenmummie (300 v. Chr.) te bekijken.

Mummificatie
Manager Gert Brinkhorst: ‘Met de lezing over een voor ons zo mysterieuze dodencultus kunnen mensen op een andere wijze kennis maken met het gebouw. We vinden het belangrijk dat mensen de gelegenheid krijgen in een uitvaartcentrum met andere rituelen kennis te maken. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen over dood en uitvaart te stellen. De oude Egyptenaren geloofden in een leven ná de dood in de vorm van wedergeboorte in je eigen lichaam. Daarom was het voor de Egyptenaren van belang na het overlijden het lichaam te bewaren. Bezweringen en de techniek van mummificatie moesten het lichaam intact houden.’
De egyptoloog toont twee zeldzame originele grafbeeldjes, ushabti’s genaamd: een houten exemplaar uit de 13de eeuw voor Christus en een stenen exemplaar uit de 6de eeuw voor Christus. Belangstellenden zijn van harte welkom op 1 december. Toegang is gratis, reserveren - tijdens kantooruren - is gewenst: telefoon 026 442 5257. Vanaf 19.00 uur worden belangstellenden met koffie en thee ontvangen. Halverwege de avond is er een koffiepauze.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE