nieuws

Facultatieve
Sponsors

BN'ers openhartig over dood en uitvaart in 'Doodnormaal' bij RTL4

24 november 2004

Terwijl de farao's een echt levenswerk maakten van hun laatste rustplaats, is uitgebreid stilstaan bij je eigen begrafenis in onze Westerse cultuur nog altijd min of meer taboe. Hoewel iedereen op een weemoedig moment wel eens nadenkt over zijn of haar onontkoombare, al dan niet goed georkestreerde slotakkoord, zal niemand zijn uitvaartideeƫn openhartig aan de grote klok hangen. Binnenkort komt hierin bij RTL 4 echter verandering; vanaf nondag 28 november praten tal van Bekende Nederlanders in het achtdelige nieuwe programma 'Doodnormaal' opvallend openhartig over de dood en de bijbehorende ideeƫn over hun uitvaart.

De BN'ers die een blik vooruit werpen op hun begrafenis zijn onder meer Marco Borsato, Caroline Tensen, Georgina Verbaan, Henkjan Smits, Heleen van Rooyen, Sylvana Simons en Pieter Storms. Hierbij komen confronterende vragen aan de orde als "Hoe wil je begraven worden?", "Welke tekst wil je op je grafsteen?", "Welke muziek moet er worden gedraaid?", "Ben je bang voor de dood?" en "Hoe wil je het liefst herinnerd worden?".

Naast deze persoonlijke gesprekken biedt 'Doodnormaal' met verschillende reportages tevens een overzicht van de verschillende mogelijkheden op het gebied van uitvaart en afscheid nemen. Zo wordt onder andere uitgebreid aandacht besteed aan begraven, cremeren en het ter beschikking stellen van het lichaam aan de wetenschap. Ook komen diverse 'uitvaartprofessionals' aan het woord, waaronder de kistenmaker, de medewerker van een crematorium, de koetsier, de urnenmaker en de aflegger.


Ook wordt in het programma stilgestaan bij meer algemene feiten en cijfers over begrafenissen, zoals de kosten en de verschillende mogelijkheden van begraven en asverstrooiing. 'Doodnormaal' heeft daarbij als doelstelling dit abstracte en moeilijk toegankelijke onderwerp op een integere, maar zeker niet sombere wijze bespreekbaar te maken.


Uitzending: wekelijks, vanaf zondag 28 november tussen 23.00 uur en 23.30
uur.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE