nieuws

Facultatieve
Sponsors

Close Harmony en lichtjesceremonie

Kerstconcert Yarden Crematorium Daelwijck

25 november 2004


Op dinsdag 14 december 2004 organiseert Yarden Crematorium Daelwijck aan Floridadreef 7 in Utrecht haar traditionele kerstconcert. Het concert duurt van 20.00 tot 22.00 uur en bestaat uit een combinatie van muziek en gesproken woord. Het crematorium wil met deze avond mensen de gelegenheid bieden gezamenlijk te herdenken. Tijdens de avond treedt close harmony koor Vocal Challenge - 18 man sterk - op en wordt een lichtjesceremonie gehouden. Geestelijk verzorger Maurice van der Put leest bij deze ceremonie de namen van overledenen op, waarna nabestaanden naar voren komen om een kaarsje op te steken voor hun dierbare.

Tears in Heaven
Manager John Heskes: ‘Door de goede ervaringen met eerdere kerstconcerten hebben we besloten hier een jaarlijkse activiteit van te maken. Mensen zoeken elkaar op tijdens de ‘donkere dagen’. De muziek bestaat uit een combinatie van kerstklassiekers, stemmige nummers, maar ook vrolijkere nummers. Denk aan Stille Nacht, Angels Sing, Tears in Heaven en nummers van De Dijk. De 18-koppige muziekgroep zingt a capella.
Geestelijk verzorger Maurice van der Put leidt de lichtjesceremonie. Nabestaanden van overledenen die in het crematorium een uitvaart hebben gehad zijn uitgenodigd de naam van hun dierbaren door te geven. Op de avond worden de namen opgelezen, waarna men een kaarsje voor hen kan branden. De geestelijk verzorger spreekt hierbij een woord van troost en een kerstboodschap uit. Halverwege de avond is er een pauze. De toegang is gratis, maar reserveren voor de avond is noodzakelijk: telefoon 030 261 0244.’