Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nabestaanden geschrokken van ruiming graven Coevorden

vrijdag 14 juni 2024

Nabestaanden maken zich zorgen over het ruimen van graven op de algemene begraafplaats in Oosterhesselen (gemeente Coevorden). Zij gingen ervan uit dat deze rustplaatsen voor onbepaalde tijd waren.

Een nabestaande uit Zwinderen ontdekte tot zijn schrik dat de graven van zijn grootouders op de ruimingslijst staan, ondanks dat ze in 1970 en 2004 overleden zijn. Ook op de Facebookpagina van de gemeente Coevorden zijn bezorgde reacties te lezen, met vragen over de definitie van 'onbepaalde tijd' en veronderstellingen dat de hele begraafplaats geruimd lijkt te worden, dat meldt Het Dagblad van het Noorden.

De gemeente Coevorden wil vanaf juli 2025 honderden graven ruimen om ruimte te maken voor nieuwe graven. Graven werden vroeger voor ‘onbepaalde tijd’ uitgegeven. Maar elk graf heeft een rechthebbende of nabestaande nodig en die zijn er na vele jaren vaak niet meer omdat mensen zijn verhuisd of overleden.

Op de ruimingslijst staan graven waarvan de rechthebbenden onbekend zijn. De gemeente roept nabestaanden op om zich te melden, zodat de grafrechten kosteloos overgezet kunnen worden. Daarmee voorkomen de nabestaanden dat het graf wordt geruimd.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder