Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Crematoria Twente klaar voor resomeren bij wetswijziging

Belgische expert benoemd tot lid van RvC

donderdag 16 mei 2024

Crematoria Twente heeft de Vlaamse expert Tom Wustenberghs aangetrokken, bekend om zijn proef met het oplossen van lichamen in een vloeistof (resomeren) in Vlaanderen. Dit zou Twente kunnen helpen bij de invoering van resomeren, afhankelijk van de nieuwe wet op lijkbezorging.

Belangrijke kennis

Wustenberghs, nu lid van de raad van commissarissen van Crematoria Twente, brengt veel expertise mee. Hij vervangt Marie-Louise Meuris na acht jaar. De selectie werd gedaan via een headhuntersbureau, waarbij Wustenberghs als beste kandidaat naar voren kwam.

Ervaring en Proeven

Wustenberghs runt drie crematoria in Vlaanderen en is actief in een Europees verband. Zijn ervaring met resomeren kan nuttig zijn voor Twente als de techniek in Nederland wordt toegestaan. Bij resomeren wordt een lichaam opgelost in kaliumhydroxide, verwarmd tot 180 graden, waarna alleen botten overblijven die tot poeder vermalen worden.

Toekomst in Twente

Crematoria Twente overweegt resomeren in te voeren, wat investeringen vergt en mogelijk tot minder crematies leidt. Wustenberghs’ kennis kan hierbij van grote waarde zijn. Zijn woon-werkafstand is geen probleem, en hij heeft een lange geschiedenis in de lokale politiek. Eerder liet Crematoria Twente weten ook de mogelijkheid te onderzoeken van cremeren met waterstof. Dat is milieuvriendelijk maar wel erg kostbaar. Om het te kunnen realiseren zullen de aandeelhouders (gemeenten in Twente) even geen winst uitbetaald krijgen.

Bekijk hier de video van het eerste resomatorium van Nederland

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/