nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente Purmerend wil aula afstoten

22 november 2023

De gemeente Purmerend overweegt de aula op de gemeentelijke begraafplaats aan de Purmerweg af te stoten en een samenwerking aan te gaan met uitvaartondernemer PC Uitvaart.

De huidige aula, die winstgevend is door verhuur aan uitvaartondernemers, voldoet niet meer aan moderne eisen en vereist een aanzienlijke financiƫle investering voor renovatie.

Gezien het begeleiden van begrafenissen niet als een kerntaak van de gemeente wordt beschouwd en de huidige situatie als risicovol wordt geacht, is het afstoten van de aula door burgemeester en wethouders als de beste optie beschouwd. De gemeente zou zich dan concentreren op wettelijke taken, zoals administratie, onderhoud en beheer op de begraafplaatsen, terwijl financiƫle investeringen en operationele risico's worden geminimaliseerd.

Hoewel de huidige exploitatie van de gemeentelijke aula jaarlijks zo'n 130.000 euro oplevert, wegen de mogelijke risico's en benodigde investeringen zwaarder volgens de gemeente. Gesprekken met uitvaartonderneming PC Uitvaart wijzen op plannen om de aula te moderniseren en te verduurzamen, met mogelijk een voorkeursrecht om de aula aan te kopen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >