Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Graf Zeeuwse oorlogsheld niet geruimd

woensdag 8 mei 2024

De gemeenteraad van Terneuzen wil dat het graf van oorlogsheld Levinus Scheele in Zaanslag behouden blijft voor de toekomst. Daarnaast moet het graf weer worden hersteld in de oude staat. De geplande ruiming van het graf gaat voorlopig niet door

De gemeente Terneuzen wilde het graf van de oorlogsheld laten ruimen, dat meldt Omroep Zeeland. Gelukkig zijn er op tijd mensen opgestaan met historisch besef. Zij hebben de gemeenteraad benaderd die nu wil kijken hoe men Scheele het beste kan herinneren. De raad gaat de zaak bespreken op 11 juni. Naast het voorstel om het graf te behouden en herstellen overweegt de raad nu ook om een straat te vernoemen naar Scheele.

Wie was Levinus Scheele?

Levinus Scheele was een inwoner van Zeeland die een opmerkelijke rol speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij staat bekend om zijn bijdrage aan de bevrijding van Zeeuws-Vlaanderen in 1944. Scheele heeft naar verluidt levens gered met zijn moedige acties, waarbij hij zijn eigen leven riskeerde om anderen te helpen. Zijn graf bevindt zich op de begraafplaats in Zaamslag, waar hij sinds 1971 rust. Scheele's verhaal illustreert de heldhaftigheid en opoffering van gewone mensen tijdens een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van Zeeland en Nederland.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder