Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Beeldmakers op De Nieuwe Ooster

maandag 13 mei 2024

Foto: Edwin Butter - Jos van Hest bij het graf van Kees Fens
Op begraafplaats De Nieuwe Ooster in de Amsterdamse Watergraafmeer liggen veel beeldmakers begraven. Fotografen als Jacob Olie, Georg Breitner en Cas Oorthuys, maar ook tekenaars, beeldhouwers en schilders vonden er hun laatste rustplaats. Zondag 26 mei bespreekt dichter en presentator Jos van Hest leven en werk van tekenaar / schrijver Peter van Straaten bij diens graf.

Aan een driesprong liggen de graven van drie tekenaars: Albert Hahn, Opland en Peter van Straaten. Jos van Hest neemt het publiek op zondagmiddag 26 mei mee naar het graf van Peter van Straaten (1935 – 2016) waar de stoeltjes rondom al klaar staan.

Foto: Edwin Butter - Jos van Hest bij het graf van Kees Fens

Jos: “Bij Peter van Straaten denken de meeste mensen direct aan zijn serie tekeningen en cartoons van bijvoorbeeld ‘Vader en Zoon’. Hij maakte altijd zwart-wit tekeningen voor de krant maar de tekst die hij eronder zette, kleurde de tekening. Ik wil vooral zijn schrijverschap belichten. Zijn verhalen over Agnes verschenen eerst als feuilleton in de krant maar zijn ook in boekvorm uitgegeven. Ik lees er stukjes uit voor. Zo leven zijn woorden weer even in de lucht.”

‘Dode schrijvers, levende woorden’ over Peter van Straaten; zondag 26 mei om 12.00 verzamelen op het voorplein bij de hoofdingang van DNO, Kruislaan 126.

Deelname is gratis, wel graag aanmelden via e-mail c.van.der.elst@amsterdam.nl .

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder