nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ruzie tussen Zuylen en verontruste buurtbewoners opgelost

20 december 2023

De ruzie tussen de directie van begraafplaats Zuylen en een groep boze nabestaanden is eindelijk opgelost. In nieuw gemaakte afspraken is woensdag samen bepaald hoe het begraafpark en het nieuwe openluchtkunstwerk Adore gebruikt gaan worden. Dat betekent geen versterkte muziekoptredens en evenementen, maar wel één keer per dag een uitvaart en zes keer per jaar een lezing in de nieuwe buitenaula. Dat meldt Omroep Brabant vandaag op haar website.

In juni ontstond er veel commotie nadat directeur Roel Stapper van Zuylen bij Omroep Brabant aangaf dat hij van zijn begraafplaats een soort recreatiepark wil maken. Hij kondigde onder andere een nieuw openluchtkunstwerk aan met een podium met zestig zitplaatsen en sloot zelfs een optreden van dj Tiësto niet uit.

Hij schopte daarmee flink tegen het zere been van een grote groep nabestaanden die het respectloos vonden. Na een fikse ruzie heeft een mediator nu een akkoord tussen beide partijen bereikt.

"Alles moet in lijn zijn met rouw en rust."

"Er is een regelement van orde opgesteld", vertelt Iwan Dienjes van de Bredase LPF-fractie, die woordvoerder was voor de groep nabestaanden. "Daarin staat dat alles in de lijn moet zijn met rouw, rust, sereniteit en eerbied. Er komen dus geen festivals of optredens van bandjes."

"Als er iets te doen is, wordt dit ook door Zuylen tijdig gecommuniceerd met een bord bij de ingang", zo vervolgt Dienjes. "Maar ook op de website. Zo weet iedereen wanneer er iets te doen is en kan er na afloop weer rustig gerouwd worden."

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >