nieuws

Facultatieve
Sponsors

Cremeren al weer duurder

15 december 2023

Ook in 2024 stijgen de tarieven van cremeren. Dat blijkt uit de nieuwe prijslijsten die marktleider DELA gisteren uitstuurde aan relaties. Gestegen loonkosten, energieprijzen zijn de aanleiding.

Gevraagd waarom de tarieven zijn gestegen antwoordt DELA: "We hebben in 2023 twee keer onze tarieven verhoogd. We kiezen er bewust voor om tarieven in kleinere stapjes te verhogen. Aan de kostenstijgingen liggen diverse contractuele verplichtingen ten grondslag die niet allemaal tegelijk actueel zijn. Wij vinden het eerlijker om de tarieven pas te verhogen op het moment dat we zelf hogere kosten hebben en niet al vooraf. Hadden we in 2023 aan het begin van het jaar ineens verhoogd, dan hadden ondernemers een deel van het jaar een hoger tarief betaald, terwijl wij nog geen hogere kosten maken."

Overigens valt op dat DELA voor al haar crematoria dezelfde prijzen hanteert. DELA: "Het klopt dat we niet langer volledig vasthouden aan een uniform prijsbeleid, maar dat we binnen bandbreedtes ook rekening houden met marktwerking."

DELA is niet de enige die de prijzen van cremeren verhoogd. Ook andere crematoria geven hogere prijzen door.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >