nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bezwaar tegen crematorium Woerden

27 december 2023

Heemschut, de erfgoedvereniging, heeft bij het college van Woerden officieel bezwaar ingediend tegen het voorgestelde plan voor de bouw van een afscheidscentrum met crematorium tussen Geestdorp en Houtdijk.

Voorzitter Karel Loeff benadrukt in een schriftelijke verklaring het belang van de cultuurhistorische atlas van de provincie Utrecht. Het gebied, ontstaan vóór het jaar 1.000, ligt op een oeverwal langs de Oude Rijn, die de historische Romeinse Limes vertegenwoordigt en internationale bescherming geniet op het UNESCO-niveau.

Volgens de gemeentelijke omgevingsvisie, die het gebied als De Groene Brug bestempelt, moet de recreatieve functie worden versterkt, dat meldt het Contact, Woerdense Courant. Heemschut betoogt dat de beoogde locatie een negatieve impact zal hebben op het karakteristieke open landschap. In 2015 concludeerde een verkennend onderzoek van de gemeente al dat de Houtdijk als ongeschikte plek voor een crematorium werd beschouwd vanwege de verstoring van het landschap. De erfgoedvereniging stelt voor dat de Rijnhof, nabij de begraafplaats, een meer geschikte locatie zou zijn.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >