nieuws

Facultatieve
Sponsors

Drukte bij crematoria regio Utrecht

3 september 2021

Doordat Crematorium Bilthoven voorlopig is gesloten vanwege een renovatie neemt de druk op crematoria in de regio toe. Mede door de coronamaatregelen is het soms een hele puzzel om een geschikte locatie vinden voor grotere groepen.

Nabestaanden moeten nu uitwijken de crematoria in Amersfoort, Zeist, Utrecht en Nieuwegein. Bij die crematoria merken ze dat het crematorium in Bilthoven is gesloten, dat meldt het AD. Een bijkomend ‘probleem’ is dat het moeilijker wordt om alternatieve locaties te vinden voor grotere groepen. Steeds meer grote locaties kunnen hun reguliere taken weer uitvoeren door het versoepelen van de maatregelen. Daardoor wordt het moeilijker om bijvoorbeeld een partycentrum te huren voor een uitvaart. De drukte zal afnemen wanneer de 1,5 meter regel wordt afgeschaft, dat zal mogelijk eind deze maand gebeuren.

Crematorium Bilthoven zal na de renovatie duurzamer kunnen draaien, de gasoven wordt vervangen door een elektrische oven en er worden zonnepanelen geplaatst op het dak.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amersfoort op www.uitvaart-amersfoort.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >