nieuws

Facultatieve
Sponsors

www.donorwijzer.nl helpt bij maken van de donorkeuze

21 februari 2005

Wanneer iemand zijn keuze - donor: ja of nee? - niet heeft laten registreren in het Donorregister, moeten nabestaanden deze voor hen moeilijke en emotionele beslissing nemen. Daarom is het belangrijk dat iedereen zélf die keuze maakt en erover praat met familie. Om het maken van de keuze te ondersteunen, lanceert NIGZ-Donorvoorlichting de nieuwe site www.donorwijzer.nl. Iedereen die twijfelt over het donorschap, krijgt advies bij het maken van de keuze.

De Donorwijzer bestaat uit een kennistest en een donorquiz. Twijfel over het donorschap hangt vaak samen met misverstanden over het onderwerp. In de kennistest komen deze misverstanden uitgebreid aan bod. Het advies welke donorkeuze het beste bij iemand past, wordt vervolgens gebaseerd op de antwoorden van de vragen uit het quizgedeelte. Hierbij spelen meer emotionele onderwerpen een rol.

NIGZ-Donorvoorlichting wil bezoekers van www.donorwijzer.nl prikkelen om kritisch over het donorschap na te denken en stelling te nemen door hun keuze te laten registreren in het donorregister. In aanvulling op www.donorvoorlichting.nl waarop alle informatie over donorschap in Nederland te vinden is, biedt www.donorwijzer.nl informatie op maat.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE