Ombudsman uitvaart. De eerste ui" />

nieuws

Facultatieve
Sponsors

Twee nieuwe uitspraken Ombudsman uitvaart

12 september 2011

Op de website van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen zijn twee nieuwe uitspraken gepubliceerd van de Ombudsman uitvaart. De eerste uitspraak gaat over de publicatie van een rouwadvertentie in een landelijk dagblad. De tweede uitspraak heeft wederom betrekking op het aannametarief in relatie tot de geleverde diensten.

Klacht 2011-3 betreft een overlijdensadvertentie die te onopvallend bleek tussen de andere overlijdensadvertenties in een landelijk dagblad. De advertentie moest net zo worden als de rouwkaart, dat wil o.a. zeggen in grijs gedrukt. Daaraan wordt vrijwel geheel voldaan, bovendien is de preview zonder meer goedgekeurd. De klaagster wordt in het ongelijk gesteld.

Klacht 2011-34 gaat over het aannametarief. De werking van dit tarief is veel nabestaanden onbekend. Zij willen een volledig geïndividualiseerde rekening en verrekening van hetgeen door hen aan diensten niet werd afgenomen. Een aannametarief heeft echter als doel individuele verschillen tot op zekere hoogte gelijk te schakelen. Ook hier krijgt de klager ongelijk.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >