nieuws

Facultatieve
Sponsors

Langer tijd voor afscheid

11 oktober 2011


De aanpassing van de Wet op de lijkbezorging, die het mogelijk maakt de uitvaart uit te stellen tot 6 werkdagen na een overlijden, lijdt tot ertoe dat meer mensen langer de tijd nemen voor het afscheid. Dat bericht het Eindhovens Dagblad.

Parochies, uitvaartondernemingen en crematoria merken het verschil, aldus het Eindhovens Dagblad. De verruimde termijn tussen overlijden en uitvaart leidt ook tot meer tijdelijke balsemingen van overledenen, zo weet het Eindhovens Dagblad. Hierbij wordt het bloed van de overledene vervangen door een conserverende vloeistof waardoor de bacteriegroei geremd wordt. Een overledene kan dan bij kamertemperatuur worden opgebaard, bij voorbeeld gewoon in bed, zonder de storende aanwezigheid van koelapparatuur.

Uitvaart.nl biedt een tool waarmee u precies kunt berekenen tot wanneer u de tijd heeft voor de uitvaart, gerekend vanaf de datum van overlijden en rekening houdend met alle feestdagen. Bereken hier wanneer iemand uiterlijk begraven of gecremeerd moet worden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >