nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zondag: Hoe doe je dat, kinderen ondersteunen bij een groot verlies’

5 april 2019

Zondag 14 april a.s. is er in Andante Café (Crematorium Tilburg) een lezing c.q. interactieve middag i.s.m. netwerk Sterven en Rouw.

Rouwcoach Ellen Dreezens en rouwtherapeut Karin Spapens richten zich deze middag op volwassenen die een rouwend kind begeleiden. Hoe doe je dat op een goede manier? Hoe laat je alle regeltjes los en sluit je aan bij wat dit kind nodig heeft? Hoe vind je de taal die past bij dit grote verlies?

Ellen en Karin vertellen over de wijze waarop kinderen rouwen en hoe volwassenen hen daarbij kunnen steunen. Naast de ouders kunnen dat bijvoorbeeld een leerkracht, oom, oma of vriendin van mama zijn.
Ellen schreef hiervoor ‘Doorleefboek’, een praktisch werkboek voor kinderen die rouwen en ‘meeleefboek’, een informatief boek voor de volwassene die een kind wil bijstaan. In deze lezing delen zij praktische tips en zetten ze je aan het denken over hoe u zelf met rouw omgaat.

Toegang, koffie en thee is gratis.
Graag vooraf aanmelden: karin@verliesbegeleidingdezeester.nl of 06-30360877.
Voor verdere informatie www.verliesbegeleidingdezeester.nl of www.crematoriumtilburg.nl/agenda.

Andante Café is een initiatief van het Crematorium Tilburg. U bent vanaf 12.00 welkom voor een kop koffie of thee.
De ontvangst van het middagprogramma is vanaf 12.30 uur en aanvang lezing is 13.00 uur.
Eindtijd zal ca. 16.00 uur zijn.
De bijeenkomst is in Andante Café in het park van het Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5. (parkeerterrein rechts en dan ronde gebouw achteraan).

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >