nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zondag 29 mei: Open Dag Crematorium Dieren

Een kijkje achter de schermen…..

20 mei 2011


Op zondag 29 mei organiseert Crematorium Dieren (Imboslaan 6, Dieren) een Open Dag. Het crematorium en het gedenkpark zijn opengesteld van 9.30 tot 17.00 uur. Voor kinderen is er een speciale puzzeltocht. Iedereen is van harte welkom.

Tijdens de Open Dag kunnen bijna alle ruimtes worden bezocht. Er worden uitgebreide rondleidingen georganiseerd waarbij medewerkers uitleg geven en vragen beantwoorden. Volgens Leo van Eijk, directeur van Crematorium Dieren, is openheid heel belangrijk. “Een uitvaart of een bezoek aan een crematorium is voor veel mensen iets waar ze (nog) niet over na willen denken én waar nog veel onduidelijkheid over bestaat. Terwijl het juist goed is om te weten wat er allemaal mogelijk is. Een plechtigheid kan tegenwoordig heel persoonlijk worden vormgegeven. Ook de bestemming die men wil geven aan de as is heel persoonlijk. Goede informatie is dan ook van groot belang. Daarom is een Open Dag zo belangrijk.”

Condoleance
Er wordt op 29 mei speciale aandacht besteed aan de cateringmogelijkheden. Tijdens een condoleance na afloop van een plechtigheid kan de catering naar eigen wens worden ingevuld. Natuurlijk kan koffie met cake, maar ook bijvoorbeeld een zoet arrangement met petitfours en mini-gebak. Of juist hartige hapjes en kaas, met bijpassende wijnen en port. Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers zich laten informeren, en de eigengemaakte hapjes bekijken en proeven.

Muziek
Naast de voorlichting en informatie die bezoekers kunnen krijgen wordt er tijdens de Open dag ook ruimte gemaakt voor live-muziek. Een professionele pianiste verzorgt de muzikale invulling. Voor kinderen wordt een programma georganiseerd dat spelenderwijs informatie verschaft over moeilijke onderwerpen als de dood, een uitvaart, het crematorium en rouw.

‘De Facultatieve Groep’
Het Crematorium Dieren is het tweede crematorium van Nederland en maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van deze Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is 'de Facultatieve Groep' actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE