nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zondag 29 mei: Open Dag Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Ook onthulling monument van schrijver Gerard Keller

20 mei 2011


Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg, Arnhem) organiseert op zondag 29 mei een Open Dag. Iedereen is tussen 10.30 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen. Ook wordt om 14.30 uur het monument voor de Arnhemse schrijver Gerard Keller onthuld en worden er rondleidingen gegeven in samenwerking met de IVN, Vereniging voor
Natuur- en Milieueducatie.

Tijdens de Open Dag zijn vrijwel alle ruimtes toegankelijk. Voor kinderen is een speciaal programma met verhalen en muziek samengesteld.“Helaas blijkt nog steeds dat mensen onvoldoende weten wat er rondom een uitvaart allemaal mogelijk is,”zegt Leo van Eijk, directeur van Moscowa . “Openheid tijdens bijvoorbeeld deze Open Dag is dan ook erg belangrijk. Onze medewerkers zijn aanwezig om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en uit te leggen wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard is ook de geheel nieuwe crematieruimte te bekijken. Deze is aangepast aan de strenge milieuwetgeving en ook het interieur heeft een ‘facelift’ gekregen. De ruimte is toegankelijker gemaakt voor familie die de overledene naar de crematieruimte willen begeleiden. Een wens die er tegenwoordig steeds vaker is. ”

Rondleidingen IVN
Vanaf 11.00 uur worden in samenwerking met gidsen van de IVN elk uur rondleidingen gegeven.Tijdens de wandelingen wordt uitgebreid verteld over de grote diversiteit aan planten en bomen in het gedenkpark. Ook komen uiteraard de bijzondere grafmonumenten uit heden en verleden aan bod.

Onthulling monument Gerard Keller
Om 14.30 uur wordt het grafmonument van de bekende Arnhemse schrijver en hoofdredacteur van de Arnhemse Courant Gerard Keller (1829 – 1899) onthuld. Hij schreef bijzondere reisverhalen en vertaalde kinderboeken, romans en toneelstukken. Pieter van Wissing, een van de oprichters van de Stichting Gerard Keller: “Keller heeft Arnhem als vooruitstrevend hoofdredacteur van de Arnhemse Courant jarenlang gediend. Mede daarom verdient hij een mooi monument, een bescheiden gedenkteken om deze smaakmaker van de stad te eren.” Literatuurhistoricus Nop Maas – onder meer bekend van de biografie van Gerard Reve - zal het monument onthullen.

Bekijk hier de filmpresentatie van Begraafplaats & Crematorium Moscowa:‘De Facultatieve Groep’
Begraafplaats & Crematorium Moscowa maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’
(sinds 1874). De kernactiviteiten van de Groep zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is de Groep actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Kijk voor de meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Arnhem op www.uitvaart-arnhem.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE