Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Zojuist verschenen De Begraafplaats, oktober 2021

donderdag 6 oktober 2021

De nieuwe editie van De Begraafplaats is weer verschenen. Bekijk hier de inhoud.

Vervroegd uittreden?
Is het delven van graven zwaar werk en mogen grafdelvers daarom vervroegd uittreden? De echtgenote van een Haagse grafdelver heeft de kwestie aangekaart bij de FNV en heeft al voor één succes gezorgd.

Vinkega pakt aan
Ruim tachtig gezinnen uit het Friese Vinkega kochten de kerk in hun woonplaats en verwierven enkele jaren ook de begraafplaats. Sinds 2016 kan daar weer begraven worden. De sociale cohesie van het dorp is erop vooruit gegaan.

Groen graf bij abdij
Uniek in Europa: een natuurbegraafplaats die verbonden is aan een abdij. Zuster Julian, die als abdis van abdij Koningsoord in Arnhem nauw betrokken was bij het ontstaan van Natuurbegraafplaats Koningsakker, vertelt hoe dat zo gekomen is.

De begraafplaats van de toekomst
Eind vorig jaar verscheen het LOB-rapport De begraafplaats van de toekomst. Hoe lezen de begraafplaatsen dit rapport en naar welke toekomst werken ze toe? De Begraafplaats ging in Oldenzaal op bezoek.

Nog steeds een bloemenzee?
Drie begraafplaatsen in Nederland – in Oegstgeest, Wilnis en Prinsenbeek – werden verleden jaar uitgekozen om mee te doen aan een pilot van Griffioen. Volgens het GreentoColour®-concept werd in voorjaar/zomer 2020 per locatie en aantal zorgvuldig geselecteerde vaste planten geplaatst. Hoe ziet het groen er deze (na)zomer uit?

Veilig graven delven
De APK voor motorvoertuigen is algemeen bekend, maar hoe zit het met het keuren van begraaftoestellen en grafbekisting? Wat is verplicht en hoe vaak en door wie moeten keuringen worden uitgevoerd?


Een los nummer kost €10 en is te bestellen via lob@begraaafplaats.nl

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder