nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zelfmoordlijn voorziet in grote behoefte

29 november 2010

Het afgelopen jaar hebben meer dan 100.000 mensen gebruik gemaakt van de zelfmoordlijn 113 online , dat meldt NU.nl. De behoefte aan de zelfmoordlijn is dus groot, maar het voortbestaan van de lijn wordt bedreigd omdat de subsidie per 1 april stopt. Ad Kerkhof, hoogleraar klinische psychologie en suïcide preventie, benadrukt het belang van de zelfmoordlijn. ”Er is een enorme behoefte en de website gooit hoge ogen in het buitenland”, aldus de hoogleraar die in het bestuur zit van de onlinehulpdienst.

Zonder subsidie van de overheid of vergoedingen door zorgverzekeraars kan 113 Online niet op dezelfde voet doorgaan. ,,We horen van beide kanten dat ze niet voor de financiën willen opdraaien, maar dat zijn natuurlijk ook de onderhandelingen”, aldus Kerkhof.

Vorig jaar kreeg de organisatie nog een startsubsidie en voor het aankomende jaar rekende de zelfmoordlijn op een bedrag van 1,3 miljoen euro van het ministerie. Dit bedrag is nu uit de begroting van 2011 geschrapt. De directeur is bang dat mensen die over zelfmoord denken in paniek raken als ze horen dat de lijn verdwijnt. Per jaar plegen volgens 113online 1500 mensen in ons land zelfmoord.

Eerder relevant bericht:

Einde in zicht voor zelfmoordpreventielijn

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >