Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Yarden maakt genomineerden Yarden Stimulans bekend

woensdag 30 september 2009

Uit 31 inzendingen heeft een vakjury met o.a. Jacobine Geel drie genomineerden geselecteerd voor de Yarden Stimulans 2009: “De Levensjas” van het netwerk Palliatieve Zorg Noord- en Oost-Flevoland (Stichting Medisch Coördinatie Centrum Flevoland), “parlAmore” van Marian van Essen en “Emotiebrood” van de Culinaire Werkplaats. Zij maken kans op de prijs van 5.000 euro voor het meest vernieuwende idee rondom de uitvaart en het levenseinde, dat een impuls verdient voor landelijke uitwerking. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op het Yarden Symposium te Zeist op 7 november aanstaande.

De jury met Jacobine Geel (theologe/tv-presentatrice), Manu Keirse (directeur Academisch Ziekenhuis Leuven) en Peter Buisman (hoofdbestuurslid Yarden Vereniging) heeft alle inzendingen bestudeerd en beoordeeld. Jacobine Geel: “Er bestaan al veel diensten en producten rondom de uitvaart en het levenseinde. Het is dan ook een hele opgave om een innovatief initiatief te lanceren, met ook nog eens een maatschappelijke importantie. Wij kozen voor deze drie projecten omdat zij op geheel eigen wijze aandacht vragen voor de bewustwording rondom de dood, afscheid en herinnering.”

‘De Levensjas’
De visueel prachtige Levensjas wordt aangetrokken door pastor Liesbeth Winters-Jonas en vertelt m.n. kinderen uit het basisonderwijs op een laagdrempelige manier over het leven, maar ook over het verlies ervan en wat dit met je kan doen.

parlAmore
De parlAmore rouwknoop is een ronde edelsteen van zwarte onyx of rode jaspis met daarop een neutraal parelmoeren knoopje. Dit knoopje kan op eenvoudige wijze vervangen worden door een knoopje naar keuze. Zo creëert men een rouwknoop met een eigen karakter en kan men, wanneer daar behoefte aan is, een tastbare herinnering aan één bepaalde overledenen met zich meedragen.

Emotiebrood
Voor de Yarden Stimulans 2009 vraagt Marjolein Wintjes, één van de initiatiefnemers van de Culinaire Werkplaats, aandacht voor haar nieuwe kijk op brood en de rol die brood kan spelen bij rouwbeleving. De rouwgerelateerde emotiebroden bieden de mogelijkheid om samen het brood te breken en op persoonlijke wijze bewust en samen het laatste gezamenlijke moment te delen.

Yarden Stimulans
Yarden reikt dit najaar voor de tweede maal de Yarden Stimulans uit. Deze tweejaarlijkse prijs van € 5.000 is ingesteld als stimulans voor kleinschalige initiatieven op het gebied rondom het levenseinde en de uitvaart die potentie voor landelijke uitwerking hebben. In 2007 won Sterrenkindje van Mari Jonker de Yarden Stimulans.


Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden ‘Iedere uitvaart uniek’. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen – en dat ze deze gaan vastleggen. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder