nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden introduceert asverstrooiing per ballon

Intiem en sfeervol tweede afscheid

13 mei 2009


Yarden introduceert een nieuwe vorm van asverstrooiing, verstrooiing van de as via een speciale ballon. Yarden is hiermee de eerste grote uitvaartorganisatie die deze ballonverstrooiing landelijk aanbiedt. Ballonverstrooiing past in de trend dat nabestaanden steeds vaker een tweede moment van afscheid creëren op het moment van de asbestemming. Deze intieme manier van afscheid nemen, helpt nabestaanden bij het verwerkingsproces. De stijgende ballon symboliseert het loslaten van de overledene.

Peter van Wageningen, directievoorzitter van Yarden: “Wij merken dat steeds meer mensen behoefte hebben aan een unieke en persoonlijke manier van afscheid nemen van een dierbare. Dat stopt niet bij de uitvaart. Voor de nabestaanden is het een intieme manier van afscheid nemen. De stijgende ballon symboliseert het loslaten van de overledene. Op verschillende plekken in Nederland is deze vorm van asverstrooiing mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan plekken als het strand,de duinen of een mooi natuurgebied. Hier is voldoende sfeer, rust en ruimte om de ballon op te laten en dat maakt dit een zeer geschikte plek voor deze manier van afscheid nemen.”


Ballonverstrooiing
De ballon wordt gevuld met een aanzienlijk deel van de as van de overledene en heliumgas. Helium is een natuurlijk, niet giftig en onbrandbaar gas. De ballon is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en niet schadelijk voor het milieu. De nabestaanden krijgen alle tijd om op eigen wijze afscheid te nemen en vervolgens de ballon los te laten. Op een hoogte van ongeveer 20 kilometer knapt de ballon door de toegenomen luchtdruk en wordt de as door de wind meegevoerd. De ballon is bij helder weer 6 tot 8 minuten te volgen. Voor nabestaanden, waaronder ook vaak kinderen, een bijzonder moment. Kinderen kunnen hun eigen kleine met helium gevulde ballonnen tegelijkertijd met de grote ballon oplaten. Samen met bijvoorbeeld een persoonlijke brief of tekening.


Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen – en dat ze deze gaan vastleggen. Yarden begrijpt dat. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE