Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Yarden huisvest Monument Stichting Roos

maandag 17 mei 2004

Ruim twee jaar geleden vertelde Herman van Veen in Yarden Magazine over zijn initiatief een Monument voor het Graf van het Onbekende Kind op te richten; een grootschalig monument ter herinnering aan de vele kinderen die wereldwijd door verkeersongelukken, oorlogen, honger, ziekte of andere oorzaken geen lang leven gegund was.

Om dit te realiseren werd in 1999 Stichting Roos opgericht. Een miniatuur versie van het monument is te bezichtigen op een mooi begraafplaatsje in het Drentse Barger-Compascuum, maar het uiteindelijke doel van de stichting is een levensgroot monument te creëren, bestaande uit 36 stenen zo groot als die van hunebedden, afkomstig uit de hele wereld. Het moet een troostende en rustgevende plek worden waar overleden kinderen kunnen worden herdacht, maar ook waar kinderen kunnen klauteren en spelen.

Inmiddels is voor dit reusachtige monument een locatie gevonden: het Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen, een schitterend natuurgebied aan de rand van de Veluwe en eigendom van Yarden. Als u over de Apeldoornseweg van Schaarsbergen richting Arnhem rijdt, ziet u de kolossale stenen van het Monument vanaf de weg. De overige stenen zijn nog onderweg vanuit diverse werelddelen, maar voor het eind van dit jaar zal de middenring compleet zijn en zal de gedenkplaat worden geplaatst en onthuld. Kijk voor de datum van onthulling op www.yarden.nl bij ‘Activiteitenkalender’.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder