nieuws

Facultatieve
Sponsors

Windesheim organiseert basistraining herdenkingsbijeenkomsten

Tweedaagse training voor organisatoren

21 april 2008

Windesheim biedt als eerste opleidingsinstituut in Nederland een tweedaagse training voor het organiseren en leiden van herdenkingsbijeenkomsten.

Steeds meer uitvaartverzorgers en crematoriumbeheerders bieden aan nabestaanden herdenkingsbijeenkomsten aan. Wie zo’n bijeenkomst wil organiseren, komt voor een aantal vragen te staan: hoe geef je invulling aan een herdenkingsbijeenkomst en wat heb je daar voor nodig? Christelijke Hogeschool Windesheim biedt ter ondersteuning van organisatoren van herdenkingsbijeenkomsten een tweedaagse training aan. De training vindt plaats op woensdag 10 en 24 september 2008 in Utrecht.
De trainers zijn dr. André Mulder, docent, trainer en onderzoeker aan Christelijke Hogeschool Windesheim en Joke van Eck, ritueel- en rouwbegeleider van Markant, Steun bij grensmomenten.

Programma
Na twee dagen hebben de deelnemers voldoende basisniveau om een herdenkingsbijeenkomst vorm te geven en er in te participeren. De deelnemers krijgen zicht op de beslissingen die genomen moeten worden rond werving, locatie, vormgeving en inhoud van herdenkingsbijeenkomsten. Daarnaast weten ze na het volgen van de training uit welke structuurelementen een herdenkingsbijeenkomst bestaat. Verder kennen de deelnemers een aantal bronnen voor vormgeving en inhoud en kunnen deze verantwoord toepassen (teksten, muziek, rituelen). Bovendien leren ze de bijeenkomst af te stemmen op de doelgroep en de locale contexten en men krijgt zicht op de eigen presentatievaardigheden.

Aanmelden
Meer informatie en het aanmeldingsformulier zijn aan te vragen via de website www.windesheim.nl en het Windesheim Informatiecentrum, tel. 038 - 4 699 699, e-mail info@windesheim.nl.
De training op eigen locatie geven, behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met André Mulder, (030) - 262 73 33 of (038) - 469 94 10. Op de website www.markantinfo.nl vindt u meer informatie over het werk van trainer Joke van Eck.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >