nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wilgentenen grafkist

20 juni 2005


Rhinewood Trading Company is een jonge onderneming in het segment van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onlangs ontwikkelde zij een nieuwe kist, de wilgentenen grafkist. De kist heeft een stevige constructie van volledig natuurlijke materialen te weten wilgentenen. De binnenbekleding bestaat uit ongebleekt katoen. Wilgentenen zijn hernieuwbare grondstoffen die geen milieubelasting veroorzaken.

Ook de twee kleuren (licht met donkere accenten) zijn volledig natuurlijk, er komt geen verfstof aan te pas. Hiermee levert de kist dan ook een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de milieubelasting van begrafenis en crematie. Mensen met een sociaal-economisch zwakke positie in Oost-Europa vervaardigen de kist en voorzien hiermee in hun eigen bestaan.

Uit het publiek komen positieve reacties op de kist zoals “”een vriendelijker uitstraling”” en “eindelijk iets anders dan eiken fineer”. Er tekent zich een groeiende wens af om te worden begraven in een volledig natuurproduct, dus zonder allerlei kunstmatige toepassingen van houtproducten zoals spaanplaat e.d.

Voor meer informatie:
Rhinewood Trading Company
Hoogewaard 200
NL 2396 AR KOUDEKERK AAN DEN RIJN
THE NETHERLANDS
M. +31 644 94 05 34
F. +31 847 30 31 94
E. sales@rhinewood.com

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE