nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wettelijke termijn lijkbezorging naar 10 werkdagen in Leiden

23 februari 2022

De burgemeester van Leiden heeft besloten om tijdelijk af te wijken van de wettelijke termijn voor lijkbezorging. De burgemeester heeft daartoe besloten door de drukte in de uitvaartbranche in zijn stad.

Tot 1 april is de termijn verlengd naar 10 werkdagen. De reguliere termijn is niet later dan 6 werkdagen na overlijden. De gemeente schrijft er het volgende over:

Wegens de huidige omstandigheden lukt het de uitvaartondernemers soms niet om de begrafenis of crematie binnen de uiterlijke wettelijke termijn te regelen. Op basis van artikel 17 van de Wet op lijkbezorging kan de burgemeester, na een arts gehoord te hebben, een nadere (i.c. langere) termijn stellen. Het is ook mogelijk dat de burgemeester voor zijn gemeente generiek tijdelijk een afwijkende termijn stelt. Daarom is middels een besluit de uiterlijke termijn voor begraving of crematie bepaald op 10 werkdagen tot 1 april 2022.

Burgemeestersbesluit - Afwijkende termijn Wet op de lijkbezorging

BB-nummer 21.008

Besluit:

1. in afwijking van artikel 16 Wet op de lijkbezorging, de uiterlijke termijn voor iedere begraving of crematie in de periode vanaf heden tot 1 april 2022 te bepalen op tien werkdagen, conform het advies van de directeur Publieke gezondheid;

2. de plaatselijke begrafenisondernemers, begraafplaatsen en crematoria hierover te informeren.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Leiden op www.uitvaart-leiden.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >