Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Westerveld onderdeel Wandelnetwerk Noord-Holland

maandag 15 februari 2016

Wandelnetwerk Noord-Holland - een initiatief van gemeenten en terreinbeheerders - heeft afgelopen weekend (13/14 februari jl.) het nieuwe Wandelnetwerk in Regio Alkmaar, Laag Holland en Midden Kennermerland geopend. Uniek is dat Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg in Driehuis) als eerste gedenkpark in de provincie onderdeel is van één van de wandelingen.

In het Petit Café Westerveld (7 dagen per week geopend van 9.00 tot 17.00 uur) is zowel de wandelroute door het gedenkpark als een speciaal wandelarrangement verkrijgbaar. Voor meer informatie: www.bc-westerveld.nl.

Een wandeling door Gedenkpark Westerveld is bijzonder. Het voormalige ‘buiten’ werd eind 19de eeuw door een aantal Amsterdamse notabelen gekocht, dat er vervolgens een begraafplaats stichtte. De bekende landschapsarchitect Zocher tekende voor het ontwerp. Nu wandelt de bezoeker er over prachtige paden in een groene oase van rust door weelderige natuur en langs bijzondere monumenten. Ruim 125 jaar cultuurhistorie in een uniek, heuvelachtig duingebied; een ontdekkingstocht waard.

Route

Het startpunt van de totale wandeling (6,25 km) is Station Driehuis. Hier eindigt de route ook weer. Op de website www.wandelroutenetwerknoordholland.nl leest u meer over het wandelnetwerk.

Association of Significant Cemeteries in Europe

Westerveld mocht in 2010 als eerste begraafplaats in Nederland toetreden tot de ASCE en werd daardoor ook internationaal erkend als gedenkpark met grote cultuurhistorische waarde. Lid van deze prestigieuze internationale organisatie van bijzondere begraafplaatsen zijn onder meer het monumentale Père-Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona, Cimitero del Verano in Rome en Begraafplaats Moscowa in Arnhem.

'de Facultatieve Groep'

Begraafplaats & Crematorium Westerveld - een rijksmonument - maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep'. De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder