nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wereldprimeur van de Mergel Urn

25 mei 2012

Op maandag 4 juni wordt in de Romeinse katakomben in Valkenburg de Mergel Urn gepresenteerd. Het betreft een typisch Limburgs natuurproduct uit de mergelgroeve. Elke handgemaakte urn is derhalve uniek en wordt bij uitgifte voorzien van een certificaat van echtheid. In de mergel zitten soms zelfs nog fossielen van overleden dieren uit het verre verleden. Tijd en ruimte komen hier bij elkaar.

Het project is een initiatief van BV Limburg in samenwerking met Toon Hermans Huis, Yarden en Walpot. Een deel van de opbrengst van de Mergel Urn komt ten goede aan de Toon Hermans Huizen Limburg. Het Toon Hermans Huis is een organisatie waar mensen met kanker en hun naasten steun, informatie en lotgenoten kunnen vinden. Crematoria Yarden en Walpot hebben met het delen van hun vakkennis dit product mede mogelijk gemaakt. Zij hebben tijd en ruimte genomen om nabestaanden in Limburg een streekeigen asbestemming aan te bieden.

De Mergel Urn, de Limburg urn van mergel, is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De as na crematie, of een deel daarvan, wordt in deze urn verzegeld. Tevens is het mogelijk de urn van een inscriptie te voorzien.

Het programma begint om 15.45 uur. In verband met de beperkte plaatsen graag voor 30 mei uw aanwezigheid bevestigen via a.vanminsel@bv-limburg.eu.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE