nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wereldlichtjesdag in Enschede

29 november 2018

“Op de tweede zondag in december, 9 december a.s., is het Wereldlichtjesdag. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19 uur een kaarsje aan voor kinderen die worden gemist. Zo ontstaat een lint van licht en zetten we deze kinderen even in het licht.”

Organisator Bianca Fabricius van “Afscheid met gevoel” weet uit haar contact met ouders dat praten over het verlies van een kind moeilijk is. “Vaak willen ouders er wel over praten, maar weet de omgeving niet goed hoe er mee om te gaan. Daardoor wordt de naam van hun kind ook niet vaak meer genoemd. Met aandacht voor Wereldlichtjesdag hopen wij het wat gemakkelijker te maken om over het verlies te praten.”

Herdenking in Uitvaartcentrum Enschede

Een kaarsje branden kan thuis of tijdens één van de herdenkingen in de regio. De Enschedese herdenking vindt plaats in het Uitvaartcentrum Enschede aan de Wethouder Beverstraat 104. “Iedereen die stil wil staan bij het gemis van een kind is deze avond welkom”, legt mede-organisator Miranda Smit-van Keulen van “Kunst van herinnering” uit. “Ook broers en zussen, grootouders, vrienden en buren. En we herdenken alle kinderen. Kinderen die niet eens de kans kregen voor de eerste ademhaling tot volwassen kinderen. Samen delen we het gemis en koesteren de herinnering.”

Om 18.30 uur gaan de deuren van Uitvaartcentrum Enschede open. De herdenking begint om 18.45 uur en om 19.00 uur gaat de eerste kaars aan. De avond wordt ingevuld met woorden en (live)muziek. Na de herdenking staat er koffie, thee en ranja klaar met wat lekkers.

De herdenking wordt ook dit jaar mogelijk gemaakt door Vredehof Uitvaartverzorging. U kunt zich voor deze herdenking aanmelden via de website www.wereldlichtjesdagenschede.nl of telefonisch bij Bianca Fabricius 06 - 4297 0990.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE