nieuws

Facultatieve
Sponsors

Weekend van de Begraafplaats 24, 25 en 26 mei: een plek vol verhalen...

15 mei 2019


Dit jaar wordt op 24, 25 en 26 mei voor de zesde maal het Weekend van de Begraafplaats georganiseerd. Deze jaarlijkse Open Dagen zetten onze begraafplaatsen in het zonnetje. Het Weekend heeft intussen een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland. Dit jaar doen ruim tachtig begraafplaatsen in heel Nederland mee: zij organiseren lezingen, muzikale optredens, rondleidingen en tal van andere activiteiten die een breed publiek aanspreken.

Op vrijdag 24 mei start om 14.30 uur het Weekend van de Begraafplaats op verschillende begraafplaatsen in Nederland. Er zijn vele intrigerende verhalen te vertellen over overledenen, (graf)monumenten en begraafplaatsen zelf. Verhalenvertellers nemen bezoekers mee terug in de tijd en vertellen ontroerende of verrassende verhalen over de begraafplaats en zijn "bewoners". Iedereen is welkom op de verschillende deelnemende begraafplaatsen: kom kijken, wandel mee en luister!


Prijsuitreiking verhalenwedstrijd

Al die verhalen vroegen ook om een wedstrijd. Een speciale jury beoordeelt de ingezonden verhalen over begraafplaatsen, overleden dierbaren of grafstenen. De jury bestaat uit Sigrid van Iersel (verhalenmaker), Anja Krabben (hoofdredacteur van De Begraafplaats) en Korrie Korevaart (vicevoorzitter stichting Terebinth). Op zondag 26 mei om 11.00 uur reikt de voorzitter van de jury op begraafplaats Nieuw Valkenveen in Naarden een prijs uit aan de drie beste verhalen. Wie wil, wordt van harte uitgenodigd bij deze feestelijke prijsuitreiking aanwezig te zijn.

Volg het Weekend van de begraafplaats:
www.weekendvandebegraafplaats.nl
www.facebook.com/weekendvandebegraafplaats
https://twitter.com/weekvdb


Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE