nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wandelingen in Gedenkpark Moscowa

Natuur en kunst tijdens Week van de Begraafplaats

17 mei 2018

Kunstig gedenkpark

In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats - met als thema ‘Tussen kunst en kist’ - organiseert Begraafplaats & Crematorium Moscowa (Waterbergseweg 18, Arnhem) een aantal bijzondere wandelingen. Op 26 mei vindt er vanaf 14.00 uur een kunstwandeling plaats. Op 31 mei - 19.00 uur en 3 juni - 14.30 uur organiseert Moscowa in samenwerking met het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) natuurwandelingen. Startpunt van de wandelingen is Theehuis Moscowa. Iedereen is welkom.

Kunstig gedenkpark

Het park van Moscowa herbergt gedenktekens van een groot aantal kunstenaars, waaronder Ans van Haersholte, Martha Wajiop, Gerrie Grijssen, Giuseppe Lamers, Ruth Houkes, Karin van Ommeren, Huub Kortekaas, Lyda Dirkse, John Spek en nog vele anderen.

Onder begeleiding van een deskundige gids wandelen bezoekers op 26 mei door het natuurrijke gedenkpark. Tijdens de wandeling zijn vele kunstrichtingen te ontdekken, zoals gemeentelijke monumenten en werken in de stijl van de Amsterdamse school, maar ook prachtige beeldhouwwerken.

IVN – vruchtbare samenwerking

Op 31 mei en 3 juni organiseert het IVN samen met Moscowa natuurwandelingen. In het park is een grote diversiteit aan bomen en planten, maar ook insecten zoals vlinders en bijen te vinden. Daardoor broeden ook veel vogels op Moscowa. En zelfs vleermuizen huizen in de monumentale bomen van Moscowa.

“Moscowa is natuurlijk een gedenkpark”, vertelt Andre Kruijmer, locatiemanager van Moscowa. “Maar behalve dat is het park als het ware ook een openluchtmuseum. De natuur is overweldigend en uniek, maar ook qua cultuur is Moscowa een bezoekje waard. Er zijn veel historische, maar ook moderne monumenten van verschillende kunstenaars die het bekijken waard zijn. De verhalen erachter maken ze nog mooier!”

Week van de Begraafplaats

De landelijke Week van de Begraafplaats wordt van 26 mei t/m 3 juni voor het
vijfde jaar georganiseerd op initiatief van de Landelijke Organisatie van
Begraafplaatsen (LOB) en de Association of Significant Cemeteries in Europe
(ASCE), waar Moscowa in 2013 lid van mocht worden. Volgens de ASCE zijn
begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Moscowa is dan ook trots om bij de mooiste begraafplaatsen van Europa te horen. Naast Moscowa zijn andere leden onder andere Westerveld in Driehuis, Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >