nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vleermuizen zitten crematorium Veendam in de weg

4 februari 2020

Uitvaartorganisaties Mekander en Monuta hebben een vergunning aangevraagd om een crematorium te bouwen aan de Langeleegte in Veendam. Voor de bouw van het crematorium moeten enkele bomen worden gekapt. Maar volgens de Partij voor de Dieren leven er beschermde vleermuizen in de bomen.

De gemeente Veendam wil graag dat er een crematorium wordt gebouwd op begraafplaats Buitenwoelhof. Maar Statenlid Ankie Voerman heeft de bouw nu onder de aandacht gebracht bij Gedeputeerde Staten. De PvdD vraagt Gedeputeerde Staten om te onderzoeken of men wel heeft voldaan aan alle regels, dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Vleermuizen zijn een beschermde diersoort. Volgens de PvdD hebben omwonenden met foto’s en video’s aangetoond dat een groep vleermuizen verblijft in de bomen die men wil kappen. Daarom wil de PvdD dat de provincie ingrijpt. De partij vraagt om een uitgebreid ecologisch onderzoek. De partij maakt zich ook zorgen over de eekhoorns die in het gebied leven. Omwonenden zijn eveneens tegen de komst van het crematorium Zij vinden dat het te dicht op hun huizen komt.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE