nieuws

Facultatieve
Sponsors

Video: Per dag sterven gemiddeld 2,5 Nederlandse toeristen in het buitenland

8 augustus 2015


Gemiddeld overlijden per dag 2,5 Nederlanders in het buitenland. Tijdens de drukke zomerperiode kan dat aantal zelfs oplopen tot vijf of meer sterfgevallen per dag, dat meldt de Telegraaf. De krant heeft de cijfers op een rij gezet van reisverzekeraars, alarmcentrales en uitvaartondernemers.

Het aantal Nederlanders dat tijdens een verblijf in het buitenland om het leven komt neemt de laatste jaren toe. In 2012 ging het om 1624 buitenlandse sterfgevallen, in 2014 waren dat er 1869. De Telegraaf meldt op basis van oude cijfers van het CBS dat het aantal buitenlandse sterfgevallen twintig jaar geleden rond de 1260 lag. Ongeveer de helft van de Nederlanders die in 2014 in het buitenland omkwamen waren toerist.

Als iemand in het buitenland komt te overlijden dan moet er veel worden geregeld. Als mensen verzekerd zijn voor overlijden in het buitenland dan worden veel zaken geregeld via de alarmcentrale van de verzekeraar. Deze alarmcentrale schakelt dan een specialist in op dit gebied. Ouwerkerk International uit Utrecht is een specialist die jaarlijks honderden families helpt om hun dierbare zo snel mogelijk terug te brengen naar Nederland.

Ook als een overledene niet verzekerd is kan Ouwerkerk International er voor zorgen dat de overledene zo snel mogelijk terug wordt gebracht naar Nederland. In de onderstaande twee films wordt stap voor stap uitgelegd wat er allemaal geregeld moet worden om een overledene terug te brengen naar Nederland. De eerste film laat zien hoe alles in zijn werk gaat als de overledene is verzekerd, de tweede film laat zien wat nabestaanden moeten regelen als de overledene niet verzekerd is.
Bel voor meer informatie of het melden van een sterfgeval in het buitenland met nummer: 31 (0) 30 29 333 75 (Ouwerkerk International)

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE