nieuws

Facultatieve
Sponsors

Video: Erfbelasting groot probleem minderjarige wezen

24 mei 2021

Het erfbelastingsysteem zorgt soms voor schrijnende situaties. Het consumentenprogramma Kassa besteedde dit weekend aandacht aan de gevolgen van erfbelasting voor minderjaren die wees worden. Het komt voor dat ze door deze belasting het huis uitmoeten. Dit zorgt ook voor ongeneeslijk zieke ouders voor heel veel onnodig extra leed en een verstoord afscheid van het leven.

In plaats van zich enkel te kunnen richten op het afscheid nemen in de laatste fase van het leven, moeten deze ouders zich zorgen maken over de toekomst van hun kind dat ze achter moeten laten. Voor kinderen die alleen achterblijven is het ouderlijk huis vaak juist het laatste vertrouwde plekje waar ze graag willen blijven.

Langdurig uitstel van betaling

De VVD heeft naar aanleiding van de uitzending van Kassa vragen gesteld aan staatssecretaris Vijlbrief. De partij wil dat er een wet komt die langdurig uitstel van betaling mogelijk maakt. Hierbij mag dan geen invorderingsrente in rekening worden gebracht. Naar verwachting wordt dit meegenomen in de Fiscale verzamelwet 2023 die per 1 januari ingaat. Tot die tijd zal het ministerie van Financiƫn het mogelijk maken dat men in schrijnende situaties een verzoek tot uitstel van betaling mag doen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >