nieuws

Facultatieve
Sponsors

Video: Duurzame urnen

12 juni 2018


Hoe ziet een duurzame urn er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Na een crematie kunt u ervoor kiezen de as van de overledene te bewaren in een urn. De mogelijkheden zijn enorm? Welke van deze mogelijkheden zijn duurzaam? Kies voor een urn van een natuurlijk materiaal, dat uit de buurt komt. Ook dan is er nog volop keuze en kan de keuze afhangen van waar u de as wilt bewaren (binnen of buiten), begraven of verstrooien. Zo zijn er zee-urnen van organisch granulaat als u de as op open water wilt verstrooien. Of urnen van plantaardig materiaal of puur hout.

Over GreenLeave

De uitvaartondernemers, die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten, bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van giftige stoffen, een energiezuinig productieproces en zorgdragen voor eerlijke arbeidsomstandigheden. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur en Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE