nieuws

Facultatieve
Sponsors

Video: Duurzame lijkwade

1 mei 2018


Hoe ziet een duurzame wade er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Wie op zoek is naar een alternatief voor een kist, kan kiezen voor een opbaarplank met doek, ook wel wade genoemd, waarin de overledene is. Er zijn veel verschillende wade. GreenLeave adviseert te kiezen voor een wade gemaakt van een natuurlijk materiaal, zoals hennep, linnen, jute of wol. Bent u benieuwd naar meer informatie hierover, bekijk het filmpje of bezoek deze pagina.

De serie ‘Keuzes voor een duurzame uitvaart’

De serie ‘keuzes voor een duurzame uitvaart’ is een initiatief van Stichting GreenLeave. Het programma brengt negen verschillende onderdelen van een uitvaart, ieder in een apart filmpjes, in beeld. Zo wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn als je voor een duurzame uitvaart kiest. Denk daarbij aan een uitvaartkist van Nederlands hout, een urn van klei, een hennep wade, een houten grafmonument en een rouwboeket passend bij het seizoen.

Over Greenleave

De uitvaartondernemers, die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten, bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van giftige stoffen, een energiezuinig productieproces en zorgdragen voor eerlijke arbeidsomstandigheden. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur en Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >