nieuws

Facultatieve
Sponsors

Video: Duurzaam grafmonument

5 juni 2018


Hoe ziet een duurzame uitvaart er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor een duurzaam grafmonument kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Er zijn veel verschillende grafmonumenten van diverse materialen. Welke mogelijkheden zijn er als u voor duurzaam kiest? Het natuurstenen grafmonument, bijvoorbeeld van graniet, komt nu vaak uit Aziƫ. Onder andere vanwege de transportkilometers en de arbeidsomstandigheden is het beter om te kiezen voor een gerecycled stenen grafmonument. Andere mogelijkheden zijn grafmonumenten van natuurlijk materiaal uit de buurt, zoals hout of een Maaskei bijvoorbeeld.

Over GreenLeave

De uitvaartondernemers, die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten, bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van giftige stoffen, een energiezuinig productieproces en zorgdragen voor eerlijke arbeidsomstandigheden. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur en Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >