Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verschillende pijnlijke vergissingen achter elkaar op begraafplaats

donderdag 28 april 2011

In een halfjaar tijd zijn er drie grote fouten gemaakt op het kerkhof van het Belgische Meise. In één geval moest er zelfs een kist worden opgegraven om deze alsnog op de juiste plek te kunnen begraven. De burgemeester laat in het Nieuwsblad weten erg aangeslagen te zijn door de vergissingen in de afgelopen maanden.

Kort geleden merkte een uitvaartondernemer net voor een begrafenis dat er iets niet klopte. Een graf was gedolven in een vak waar de concessie vijftien jaar is. De nabestaanden hadden echter een graf besproken met grafrechten van vijftig jaar. Twee jonge medewerkers van de gemeente hadden het graf op de verkeerde plek gegraven. Achteraf bleek er sprake van een communicatiefout, ook de afwezigheid van de chef zou een rol hebben gespeeld. De familie moest daardoor wachten met de teraardebestelling totdat er een nieuw graf was gegraven op de juiste plaats. Het was aan de uitvaartondernemer te danken dat de fout niet pas ontdekt werd nadat de overledene was begraven.

Eerder werden al twee andere grote vergissingen gemaakt op de begraafplaats. In een van die gevallen moest de politie er zelfs bij komen om het opgraven en herbegraven van een overledene te begeleiden. Een andere fout was eenvoudiger op te lossen, hierbij ging het om een kist die in een verkeerde kelder was bijgezet. De gemeenteraad wil dat de gemeente maatregelen neemt om dit soort vergissingen in de toekomst te voorkomen.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder