nieuws

Facultatieve
Sponsors

Verrassende expositie in etalage Yarden

Laatste rustplaats in unieke kunst

29 augustus 2013


,,Indianen geloven dat turquoise de doden laat rusten in vrede. Want de kleur van de aarde is groen en blauw is de kleur van de hemelse hemel; die samensmelting zou goede geesten aantrekken.” Aan het woord is keramiste Marieke Vergouw die tot 1 november een inspirerende raamexpositie houdt in de etalage van Yarden Uitvaartzorg op de Amsterdamseweg.

,,Turquoise is niet de eerst kleur waar je aan denkt bij het regelen van een uitvaart”, vervolgt gastvrouw Shirley van der Lee. ,,Maar onze styliste, Inge Quint, laat in onze etalage zien dat het een bij uitstek geschikte kleur is voor een stijlvol afscheid.” De urnen van Marieke zijn authentiek, creatief, zuiver vormgegeven en kunstzinnig, net zoals bijzondere mensen dat kunnen zijn.

Naast de urnen van Marieke en een kist in een bijpassende kleur, wordt het geheel omringd door vlinders. Want op spiritueel niveau wordt de vlinder gezien als het symbool van de onsterfelijke ziel en voor de kortstondigheid van het leven. De urnen zijn enigszins verschillend van kleur, want dat hoort zo bij turquoise. Marieke: ,,Mijn uitgangspunt is dat de urn op harmonieuze wijze aansluit op het unieke karakter van de persoon voor wie de urn bedoeld is. De urnen die ik creëer zijn nooit standaard. Van elke urn bestaat maar één exemplaar. De objecten kunnen gezien worden als exclusieve beeldende kunst, een verrijking van het interieur en een mooie blijvende herinnering. Yarden Uitvaartzorg staat voor persoonlijke aandacht en elke individuele wens is daarbij het uitgangspunt. Datzelfde geldt voor de urnen die ik maak. Ik streef naar warme geborgenheid in kunst.”

Op vrijdag 18 oktober wordt een informatiedag gehouden bij Yarden Uitvaartwinkel van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres is Amsterdamseweg 182-184 in Amstelveen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


30 augustus 2013 om 11:06

A. Zonneveld

Prachtige potten Marieke!


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE