nieuws

Facultatieve
Sponsors

Van Buitenplaats tot Uitvaartpark

4 mei 2011

Yarden Vereniging Overijssel organiseert in samenwerking met Marinus Heldoorn, beheerder van Begraafplaats Kranenburg op dinsdag 17 mei 2011, een wandeling over deze mooie begraafplaats in Zwolle. Voorafgaand aan de wandeling zal Marinus Heldoorn in Uitvaartcentrum Kranenburg een presentatie geven. Hij zal daar vertellen over de historie en het heden van begraafplaats Kranenburg. Wij kunnen daarna met enige voorkennis en inzicht aan de wandeling beginnen. Marinus zal bij de inleiding van deze avond ook iets vertellen over een stukje toekomst.

Kranenburg werd in 1933 in gebruik genomen. Het karakteristieke ontwerp is van Louis Copijn. Hij gebruikte de al bestaande paden en voegde hier twee ellipsvormige padenstelsels aan toe. Langs deze paden kwamen de graven te liggen. Grote velden met graven werden gemeden en dit alles is een parkachtig geheel. Oorspronkelijk stond op deze plek de Havezathe Kranenburg. De toegang van het landgoed, de zogenaamde Prinsenpoort, is opgenomen in de huidige begraafplaats. Op de begraafplaats komen wij bijzondere bomen en planten tegen. Kranenburg is tevens een geliefde plaats voor vogels.

Na de presentatie neemt Marinus Heldoorn ons mee voor een wandeling en zal vol passie vertellen over het Uitvaartpark Kranenburg met zijn mooie flora en fauna. Tevens zal hij stil staan en vertellen over bekende personen die hier begraven zijn. De presentatie begint dinsdag 17 mei 2011 om 19.00 uur in Uitvaartcentrum Kranenburg, Kranenburgweg 3, 8024 AC Zwolle. Vanaf 18.45 uur ontvangen wij u graag met een kop koffie of thee.


Vriendelijk verzoek u aan te melden via e-mail overijssel@yarden.nl of telefonisch 06 4998 3360.

Aanmelden via www.yarden.nl behoort ook tot de mogelijkheden.

Het maximum aantal deelnemers is beperkt. Indien nodig zal er een tweede avond worden gehouden op dinsdag 24 mei 2011.Deelname is voor iedereen vrij toegankelijk; we hopen velen te mogen begroeten.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE