Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Utrechtse raad voor bouw crematorium begraafplaats St. Barbara

vrijdag 14 januari 2022

Het ziet er steeds meer naar uit dat het crematorium op begraafplaats St. Barbara in Utrecht er gaat komen. Donderdagavond werd het onderwerp besproken in de Utrechtse gemeenteraad en daar werd duidelijk dat alleen de fractie van de Partij voor de Dieren tegen is.

Vanuit omwonenden is er veel protest. Mensen zeggen bang te zijn voor extra verkeersdrukte en overlast van uitstoot van het crematorium. Het college gaf eerder al een vergunning voor de bouw maar werd door de rechter op de vingers getikt. Niet alle procedures waren goed gegaan, maar de fouten in de procedure zijn inmiddels hersteld, dat meldt RTV Utrecht. De gemeente wil de vergunning opnieuw gaan verlenen.

Katholiek crematorium

Tegenstanders wezen de raad er donderdag op dat er al meerdere crematoria zijn in Utrecht en dat dat wel voldoende zou zijn. Maar de verantwoordelijk wethouder wees erop dat er nog geen katholiek crematorium in de stad is en dat de inkomsten hard nodig zijn om de begraafplaats te blijven onderhouden. De wethouder merkte daarbij op dat hij juist verwacht dat er minder verkeersbewegingen zullen zijn als het crematorium er is. Nu komen nabestaanden naar de aula van St. Barbara voor de plechtigheid om vervolgens naar elders in de stad te moeten rijden voor de crematie. Volgens RTV Utrecht was er zo weinig weerstand in de raad dat het onwaarschijnlijk is dat de raad straks niet zal instemmen met de komst van het crematorium.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in utrecht op www.uitvaart-utrecht.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder