Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Unieke fietsroute langs begraafplaatsen in de gemeente Ermelo

donderdag 7 augustus 2006

Op de fiets langs tien begraafplaatsen, diverse grafheuvels en een urnenveld in de gemeente Ermelo. Dat dit alles behalve saai is bewijst de stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo met de op 28 juli j.l. gepresenteerde begraafplaatsenfietsroute door Ermelo.

De samenstellers Gert Hofsink, Peter van der Velde, Janneke Schuurman en Joke Pieters hebben een ongeveer 40 kilometer lange fietsroute uitgezet. De tocht voert zowel door het dorp als door het buitengebied van Ermelo. Het is uniek om in zo'n relatief klein dorp tien begraafplaatsen te hebben. In de beschrijving van de route komen ondermeer de twee begraafplaatsen aan bod op het terrein van Meerkanten. Op de nieuwe begraafplaats hier is in 1941 de lievelingszus van Vincent en Theo van Gogh begraven. Op de begraafplaats achter kapel Staverden is een kopie van het beeld 'Le Chagrin' wat op de grote Parijse begraafplaats Pere Lachaise staat te vinden. Daarnaast is Ermelo in het bezit van tientallen grafheuvels en het grootste urnenveld van Nederland. Het 48 pagina's tellende fietsrouteboekje is voorzien van een handig routekaartje. Door de uitgebreide informatie over de dodenakkers, bijzondere personen en graven die in het boekje zijn opgenomen is het ook als naslagwerkje een aanrader.
Het boekje is het achtste deeltje uit de serie wandel- en fietsroutes van de stichting NMP. De boekjes zijn voor € 2,50 verkrijgbaar bij o.a. het VVV en NME-Centrum Ermelo. Zie voor verdere informatie www.nmecentrum-ermelo.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder