Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Uitvaartondernemer Koop Geersing gaat met pensioen

woensdag 21 december 2022

Uitvaartondernemer Koop Geersing (65) gaat het in januari rustiger aan doen en stopt met zijn werkzaamheden als uitvaartondernemer. In tien jaar tijd heeft hij veel mensen mogen bijstaan na een overlijden. Zijn werkgebied was de regio Zeist-De Bilt. ‘Ik heb het werk als uitvaartverzorger met zeer veel voldoening kunnen doen. Ik heb ruim duizend uitvaarten mogen begeleiden en ben dankbaar voor de stap, die ik gezet heb in 2012, toen mijn eigen vader overleed. Toen dacht ik: dit werk wil ik gaan doen en ik heb daar geen moment spijt van gehad’.

Waarom dan stoppen? De uitvaartbranche vraagt veel van een zelfstandige uitvaartverzorger. ‘Je staat altijd ‘aan’. De telefoon reist met je mee, waar je ook gaat. Het is vaak voorgekomen dat ik een etentje of een verjaardag op het laatste moment af moet zeggen, omdat er een overlijdensmelding is. Daarnaast gaat de telefoon ook nog wel eens als je net een uurtje slaapt, na een drukke dag. Dat breekt me wel eens op’, zegt Koop Geersing.

Een vraag die vaak aan een uitvaartverzorger gesteld wordt: hoe ga je om met verdriet, want dat maak je dagelijks mee. ‘Ik slik ook wel eens iets weg, maar in dit vak probeer ik ook professioneel te zijn: ik ben er om anderen te ondersteunen en het is ook niet mijn verdriet, maar dat van een ander. Ik kan me goed inleven en daarom is het vak soms emotioneel ook zwaar.’

Na tien jaar is het dus klaar? ‘Ja. Ik ben dankbaar voor alles wat ik geleerd heb in dit vak. Ik maak in mijn praktijk ook regelmatig mee dat mensen, jonger dan ik, overlijden. Zij hadden nog zoveel plannen en kunnen die niet meer uitvoeren. Ik heb ze ook en daarom stop ik. Ik wil nu tijd besteden aan mijn vrouw, onze kinderen en kleinkinderen. Ik stel dat niet uit’.

Koop Geersing begon in 1983 zijn carrière als leraar tekenen/grafische vormgeving en werkte vanaf 1987 als radiomaker voor de AVRO. Hij volgde in 2012 de uitvaartopleiding aan Docendo en startte zijn franchise ‘Yarden & Geersing’ in 2013.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder