nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartgebouw en crematorium Vijfhoek start met expositie

21 mei 2001


Riet van Veeren: ""Schilderen is voor mij het creëren van een vrijheid waarin ik mij kan uiten in mijn eigen beeldtaal."

In uitvaartgebouw en crematorium Vijfhoek, aan de Wibautstraat in Zaandam, wordt een expositie ingericht met schilderwerken van Riet van Veeren. De acrylverf werken zijn zeer kleurrijk en gemaakt vanuit de perceptie vrij om te gaan met ruimte en het loslaten van het oorspronkelijke onderwerp.

Riet van Veeren begint altijd met een min of meer concreet beeld, maar daarna kan eventueel iedere gelijkenis met de werkelijkheid weg worden gewerkt. Het object heeft dan al een onuitwisbare indruk achtergelaten. Zij werkt sterk vanuit haar gevoel en experimenteert graag. "Schilderen is voor mij het creëren van een vrijheid waarin ik mij kan uiten in mijn eigen beeldtaal." aldus Riet van Veeren.

Riet van Veeren schildert al vele jaren en volgde lessen bij Astrid van der Horst, Jeanne Johns, Han van Hagen, Marijke Alink, het Kade-atelier in Utrecht en bij Expressie '70. Zij heeft niet alleen in haar woonplaats Nieuwkoop geëxposeerd maar ook in Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Culemborg en Roelofarendsveen. Dit heeft er toe geleid dat haar werken zowel door particulieren als bedrijven zijn aangekocht.

De expositie is op afspraak te bezichtigen van 21 mei tot eind september op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Het is mogelijk om de werken van Riet van Veeren te kopen.

Het management van uitvaartgebouw en crematorium Vijfhoek wil met het houden van een expositie benadrukken dat het gebouw zich uitstekend leent voor andere activiteiten dan uitvaartplechtigheden. Op deze manier wordt er een bredere functie aan het gebouw toegekend die de drempel kan verlagen. De expositie is een onderdeel van het maatschappelijk veranderingsproces m.b.t. omgaan met de dood en met het rouwproces.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met uitvaartgebouw en crematorium Vijfhoek, telefoonnummer (075) 6703676.


Kijk voor meer informatie over uitvaarten in Zaanstad op www.uitvaart-zaanstad.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >